TOPLOTI DAJEMO OBLIKO ŽE OD LETA 1867
Pečarstvo Fujan - Banner slika za stranPečarstvo Fujan - Banner slika za stran Mobile

Toplina in udobje za sodoben način življenja.

Toplozračne peči in kamini

Toplozračni kamini in peči so zasnovani z kaminskim vložkom, opremljenim z varnostnimi steklenimi vratci, ki je lahko obzidan z različnimi materiali. Ti kamini hitro ogrejejo prostor in ponujajo estetski užitek s prasketajočim ognjem, ki ustvarja sproščujoče vzdušje.

Čeprav nimajo velike akumulacijske sposobnosti, so odlični za sodoben hiter življenjski slog, saj ponujajo hitro ogrevanje brez dolgotrajnega shranjevanja toplote. Kamin je pogosto umeščen v osrednji prostor, zato je pomembno, da estetsko dopolnjuje okolje tudi, ko ni v uporabi.

Kamini so lahko izdelani v različnih stilih – od izrazito opaznih do subtilno vključenih v bivalno okolje. Vidno stekleno kurišče lahko zaključimo z ometom ali obložimo s pečnicami, kar prispeva k njihovemu estetskemu videzu.

Estetska vloga v prostoru

Kamin je običajno umeščen v osrednji prostor, zato je pomembno, da deluje estetsko tudi v času, ko ni v uporabi. Kamini so lahko izdelani zelo opazno ali pa se na preprost način vklopijo v bivalno okolje. Vidno stekleno kurišče je lahko zaključeno z ometom ali obloženo s pečnicami.

Funkcionalnost in dodatne možnosti

Toplozračne peči in kamini omogočajo ogrevanje več prostorov hkrati z ustrezno razporeditvijo toplozračnih rešetk. Možna je tudi izvedba toplozračnega kamina z akumulacijsko sposobnostjo, ki je lahko v obliki sedišča, ležišča ali stolpa. Ta del izvedbe se doseže s pozidavo kanalov iz šamotnega materiala.

Združitev kamina s klasično lončeno pečjo ponuja kombinacijo dobrega akumuliranja toplote in vidnega ognja, kar omogoča hitro ogrevanje prostora. Pri gradnji toplozračnega kamina je nujno zagotoviti dovod svežega izgorevalnega zraka, ki se dovedemo direktno v kurišče.

Toplozračne peči in kamini so optimalna izbira za tiste, ki nimajo časa za vsakodnevno kurjenje, vendar si želijo ustvariti prijetno vzdušje z "živim" ognjem v peči.

Slovenska izdelava

150 letna tradicija

Slovenske surovine

Estetika in eleganca

Visok izkoristek gretja

Toplina v domu in srcu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram